КАК да се възползваме МАКСИМАЛНО от почивката си?


Е
дно от нещата, които най-много подценяваме, когато се запътваме към някоя дестинация е планирането. Тук не говорим само за избирането на хотела, цените и екстрите, които се предлагат, а и за опознаването на територията на самото място, за неговите културни наследства /независимо дали се намира в България или не/, за предварително проучени места, градове или заведения, които да разгледаме.
         Голяма част  от хората предпочитат да отидат на екскурзия в чужбина поради различни причини или желания. Нещото, което обаче никога не трябва да забравяме е, че за да тръгнем към една чужда дестинация с цел запознаване с нейните ценности, традиции и т.н., първо трябва да сме се запознали с нашите. Често се случва туристи да остават разочаровани именно поради този факт. След като те отидат до избраното място, разбират, че всъщност не са видели нищо повече от това, което има и в България или пък биха могли да видят и тук. Често поради факта, че не са проучили достатъчно дестинацията се получава това разминаване на очакванията и в последствие разочарование от пътуването.

КОИ СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ГРЕШКИ, КОИТО МОЖЕТЕ ДА ДОПУСНЕТЕ?

1.   Да предприемете пътуване към дестинация, за която не знаете абсолютно нищо!

Задължително когато се насочвате към определено място, трябва да отделите ПОНЕ 30-60 минути, в които да направите съответното проучване. Тръгването и още повече настаняването на дестинация, която не сте разучили би могла да се отрази на очакванията Ви за съответното място и в последствие до Ви донесе неприятни емоции. Освен това е възможно да не съумеете да използвате екскурзията си на максимално ниво. Ако Вие предварително разпитате или се поразровите в интернет, ще изградите главната си и също така една от най-важните стъпки в планирането за пътуване, а именно да си набележите най-атрактивните и интересуващи Ви места в страната/града. По този начин ще знаете, че със сигурност сте се възползвали от посетеното място и не сте пропуснали, това което Ви е интересувало.

2.   Да не вземете със себе си фотоапарат или друга снимаща машина!

В миналата ни статия споменахме сувенирите и как те са неразделна част от всяка екскурзия. Сега ще се спрем на другия артикул, без който никой турист не може – ФОТОАПАРАТЪТ.


1)   Никога не знаеш какво ще видиш
Светът е непредвидлив и никога не знаеш каква гледка може да ти предостави. Нормално е всеки да иска да прехвърли най-хубавите си спомените и върху хартия, която да може да окачи някъде, да покаже на приятели/семейство или просто да запази там. Затова и не бива да забравяме фотоапарата си или друго снимащо средство, като телефон например.

      2)   Винаги можеш да останеш без думи …

Освен споменатото по-горе, природата и човешкия майсторлък също предлагат неща, които не винаги можем да опишем с думи, неща, които са толкова неописуемо божествено красиви, че просто не съществуват прилагателни от същото ниво и качество, за да се възпроизведе гледката.


3.  
Да решите „от днес за утре“, че искате да пътувате и да си вземете отпуска, без още дори да сте се сдобили с резервация!

Ако не искате да се окажете неподготвени или в подобна на тази ситуация, в която да сте си взели отпуска, да сте заминали за конкретното място и да се окаже така, че няма свободни места или се е изисквало резервация няколко дни по-рано, предварително организирайте всичко в детайли относно хотела, транспорта, датите и цените.

4.   Да прекарате цялата си почивка на едно и също място, без да разгледате какво друго би могло да Ви предложи мястото!

За да се подсигурите от разочарование след напускане на дестинацията, най-добре набележете всички желани места, проучете какво си заслужава да се види и посетете съответните точки в списъка.
Това ще Ви служи като гаранция, че примерно, ако отидете в Париж и не сте на правилното място, не успеете да се насладите на Айфеловата кула и след като се върнете обратно разберете от приятели, че всъщност това е една от най-големите забележителности в света, със сигурност няма как да не се ядосате на себе си.


КАКВО ТРЯБВА ДА СЪДЪРЖА ПЕРФЕКТНОТО ПЛАНИРАНЕ ЗА ПЕРФЕКТНАТА ЕКСКУРЗИЯ?

Н
а първо място във Вашият списък трябва да добавите датите на конкретното пътуване и да се освободите от всичките си ангажименти включващи този период. За да се насладите докрай на почивката си, не трябва да мислите за натоварващи дейности свързани с работа или други подобни ежедневни битовизми.
Следващата точка, която задължително трябва да присъства е набелязаният хотел и неотделно с него - успешно резервирано място там. След като се погрижите за това, вече може да се отдадете на разглеждане на различни местоположения в близост до Вас, атракции и други места, които привличат интереса Ви за посещение. Изключително важно, ако не искате да пропилеете пътуването си, е да набележите поне 2 или 3 места извън хотела, които да посетите, било то с цел забавление , опознаване на културата /историята или просто отдих.
Не пропускайте да изчислите приблизително разходите си за храна, сувенири или извънредни такси, които е възможно да възникнат. Планирайте бюджета си няколко дни предварително, за да сте спокойни по време на почивката. Проучете в детайли всичко относно цените на хотела, транспорта и т.н.


Всичко останало, което зависи от Вас, за да прекарате почивката си максимално добре и удовлетворени, е да се отпуснете и да мислите само и единствено за Вас самите.



ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПРЕДСТОЯЩИ ЕКСКУРЗИИ И ЦЕНИ, МОЖЕТЕ ДА ПОСЕТИТЕ НАШИЯТ САЙТ CALISTO TOURS

Няма коментари:

Публикуване на коментар