топ НАЙ-ВНУШИТЕЛНИ статуи по СВЕТА (част 1)

1.    Mihai Eminescu, Румъния


Изобразен е румънският поет, писател и журналист Михай Еминеску. Намира се в Онещ, Румъния.




3.   Dramatic Fairy Sculpture Dancing With Dandelion от Робин Уит, Великобритания

     Спирайки се на ТОП най-внушителните забележителности, няма как да не Ви покажем и т. нар. Dramatic Fairy Sculpture Dancing With Dandelion, автор на която е Робин Уит. Запазена негова марка е стоманеното сърце, което присъства във всяка от творбите му.



     4.   Mustangs от Робърт Глен, Лас Колинас, Тексас

Ако на пръв прочит Ви изкача образа на Ford Mustang и мощността на многото конски сили, то може да се каже, че горе-долу сте на прав път. Макар и на снимката да не изобразено точно това, тези статуи на коне олицетворяват бързина, сила и елегантност, точно както на колата.


5.   Black Ghost, Литва

По случай наближаващия Хелоуин се спираме и на т.нар. Black Ghostстатуя в Литва, която отговаря изцяло на английското определение creepy”.


6.   Popped Up от Ървин Лорант Хърв, Будапеща

Страховитите забележителности обаче далеч не стигат до тук. Ако сте настръхнали от “Black Ghost”, то от този “Popped Up”, изработен от Ървин Лорант Хърв направо ще останете без дъх. Особено, ако го срещнете на живо :) Не много далеч от тук, това творение се намира в Будапеща, Румъния и представлява „изскачащ“ (от англ.) от земята плашещ гигант.

7.   The Caring Hand, Швейцария


    8.   Diminish And Ascend от Дейвид Маккракен, Бонди, Австралия

Наподобявайки малко идеята за „пътят към рая“, тази божествено красива постройка е създадена в Австралия и е част от изложбата “Sculpture by the Sea” в Сидни през Октомври 2013 година.

9.   Laykyun Sekkya Buddha в Мианмар

Отблезяна също като „статуя гигант“, Laykyun Sekkya Buddha е висока 116 метра и се води 2-рата НАЙ-ВИСОКА статуя в СВЕТА. Построена е на върха на хълма По Каунг и изобразява полулегналият Буда.


10. Буда в Лешан, Китай

Споменавайки за Буда, то се оказва, че горната статуя в негова чест съвсем не е единствената такава, а още по-малко – не е единствената „статуя гигант“ с образ Буда! Второто по големина, но също толкова внушително произведение се намира на връх Xijuo близо до град Лешан, в провинцията Съчуан, Китай и е високо 71 метра. Обявена е за СВЕТОВНО културно наследство от ЮНЕСКО през 1996 г. и се твърди, че била изсечена по времето на династията Тан. Строителството на тази великолепна забележителност започнало около 731 г. и продължило до 803 г.



ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПРЕДСТОЯЩИ ЕКСКУРЗИИ И ЦЕНИ, МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ НАШИЯТ САЙТ CALISTO TOURS, КАКТО И CALISTO BIZ

Няма коментари:

Публикуване на коментар